En ny fremtid for de gamle danske æblesorter
Fra August 2019 bliver Oremandsgaard hjemsted for fuldt fungerende destilleri, når den gamle herregårdsstald omdannes. Oremandsgaard er nemlig gået sammen med Radius Distillery om plante en 10 ha. stor æbleplantage med 20 forskellige gamle lokale æblesorter. Disse æblesorter skal bruges til at lave både gin og æblebrandy – og hjørnestenen i produktionen bliver Alfred Hage-æblet, opkaldt efter den nuværende ejers tipoldefar på Oremandsgaard. De to destillatører, Kristian Larsen, og Flemming Jensen, er henholdsvis pharmaceut og kemiingeniør, hvilket giver de bedst mulige forudsætninger for at skabe lokalproduceret spiritus af højeste kvalitet. 

Du kan blive en del af holdet
Den nye æbleplantage giver først frugt om 5-7 år, så derfor håber vi, at lokalområderne vil indlevere overskudsæbler, så vi kan producere en æblebrandy for de forskellige områder på egnen. Lige nu tilbyder vi, at man kan bytte 50 kg æbler til en flaske æblebrandy for 75 kr. Se mere om projektet på vores indiegogo-kampagne ved at klikke her

Det første batch af vores gin er lavet på æblerne Signe Tillisch, Spartan, Ribston & Tønnes. Men der er flere på vej. Alle med udgangspunkt i æbler.

For henvendelser vedr. køb eller forhandling send en email til hage@oremandsgaard.dk