Æblemost

På Oremandsgaard har vi stolte traditioner for både økologi og frugtavl. Allerede i 1967 eksperimenterede vi med at dyrke marker uden brug af sprøjtemidler – og hele landbruget dyrkes i dag økologisk. Dertil har frugtavl altid været en del af Oremandsgaard, da godsejer Alfred Friedenreich Hage (1843-1922) var en meget passioneret havemand og endda udviklede sin egen æblesort.

I dag laver vi hvert år most af de godt 220 æbletræer, som er nede i Oremandsgaard 0,7 ha. store æblelund. Æblerne er håndplukkede af Oremandsgaards Æblelaug på det rigtige tidspunkt i forhold til modenhed, således at æblerne har nået den optimale dybde og kvalitet i smagen. Æblerne er koldpresset og derefter pasteuriseret inden de kom på flasker. Og der er intet i mosten udover æbler.

Vi har i alt tre produkter, som afsættes til privatpersoner via Facebook og nogle gange forhandles i butikker eller detailkæder:

2-sortsmost med æblesorterne Alfred Hage og James Grieve. Denne kombination giver en frisk smagende most med god balance mellem syre og sødme.

3 liters Bag-in-a-Box most fra gamle sorter som Møllerens Venus, Rød Gravensten, Fillippa, Spartan, Elstar, Signe Tillisch, Danziger Kampfapfel, Ripston, Rød Pigion mv.

2-sorts most med Tønnes og Nonnetit Bastard.