Gin, Æblemost & Æblebrandy

En ny fremtid for de gamle danske æblesorter

I 2019 blev Oremandsgaard hjemsted for landets første herregårdsdestilleri, da to store kobberkedler blev installeret i den gamle herregårdsstald. Vi har plantet en 10 ha. stor æbleplantage med 20 forskellige gamle sydsjællandske æblesorter, da målsætningen er at udfordre den franske dominans på æblebrandy – på fransk Calvados. Æblesorter bruges også til at lave andre former for spiritus gin, f.eks æblegin. Hjørnestenen i produktionen er Alfred Hage-æblet, opkaldt efter August Hages (nuværende ejer) tipoldefar. Og det bedste er, at man faktisk ikke kan producere mere klimavenlig alkohol end det produceret på æble.

Produkter fra distilleriet kan købes via vores webshop, som du finder her: www.radiusdistillery.com/butik
Godsets produkter kan købes her med fri fagt via Radius

De to destillatører, Kristian Larsen, og Flemming Jensen, er henholdsvis farmaceut og kemiingeniør, hvilket giver de bedst mulige forudsætninger for at skabe lokalproduceret spiritus af højeste kvalitet.

Du kan blive en del af holdet

Den nye æbleplantage giver først frugt om 5-7 år, så derfor håber vi, at lokalområderne vil indlevere overskudsæbler, så vi kan producere en æblebrandy for de forskellige områder på egnen. Hvert år kan der indleveres æbler til destilleriet. 100 kg = en gratis flaske. 50 kg eller deromkring = 50% rabat på køb af flaske æblegin eller æblebrandy. Indlevering i tidsrummet 10-15 i hverdage – og 12-15 i weekender.  Indlevering sker på rampen ud mod Allén i bygningen overfor Oremandsgaard Allé 6A, 4720 Præstø